3.04.12 г.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента и с председателя на Националното събрание на Армения

Източник: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес в Ереван с президента на Армения Серж Саргсян и с председателя на Националното събрание на републиката Самвел Никоян. По време на разговорите българската и арменската делегации обсъдиха политическите и икономическите отношения между двете държави. Премиерът Борисов информира ръководителите на държавни институции за днешните си разговори със своя колега Тигран Саргсян и уговорената предстояща визита на арменска правителствена делегация в София след изборите в страната. „Организирането на съвместен бизнес форум е добра основа и първа стъпка за по-нататъшното развитие на икономическите отношения между двете страни“, заяви г-н Борисов.
В рамките на официалното си посещение в Ереван премиерът Борисов и водената от него делегация се срещнаха с Негово светейшество Гарегин Втори, Върховен патриарх и Католикос на всички арменци.

„Днешната среща е доказателство за добрия тон между българската и арменската църкви. Пожелавам Ви много успехи и за в бъдеще, за да можем да подобрим нашето духовно сътрудничество“, заяви Негово светейшество Гарегин Втори по време на разговора.
Събитието се състоя в гр. Ечмиадзин, седалището на Арменската апостолическа църква. Патриархът подчерта, че за първи път България има представител на арменската църква.

По време на разговорите стана ясно, че правителството ще подпомогне изграждането на арменска църква в нашата страна.

В знак на уважение премиерът Борисов подари на Негово светейшество осветена икона на „Св. Иван Рилски“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар