31.03.12 г.

Споразуменията за асоцииране на Азербайджан и Армения могат да бъдат европейския инструмент за разрешаване на конфликта в Нагорно Карабах

Източник: ГЕРБ

Андрей Ковачев, ръководител на
българската делегация в Групата на ГЕРБ/ЕНП 
Комисията по външни работи на Европейския парламент гласува днес резолюциите по течащите преговори за споразумения за асоцииране с Азербайджан и Армения.

Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в Групата на ГЕРБ/ЕНП, представи доклад за посещението на официална делегация на ЕП в двете страни. Той беше начело на делегацията на Комисията по външни работи, посетила Армения и Азербайджан в края на февруари. Целта на визитата бе евродепутатите да се запознаят с последното развитие в преговорите по договорите за асоцииране на двете страни и възможностите на ЕС да помогне за разрешаването на конфликта в Нагорно Карабах. Делегацията се срещна с президентите на Азербайджан и Армения Илхам Алиев и Серж Саркисян, с които бяха обсъдени бъдещето на региона и европейската му перспектива. На срещата с Алиев бяха разгледани и проектите в Южния енергиен коридор.

26.03.12 г.

Ангел Джамбазки: Столичният общински съвет да признае арменския геноцид

Източник: КРОСС

Ангел Джамбазки
София /КРОСС/ Общинският съветник от ВМРО и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки внесе в Столичния общински съвет доклад с проект за решение, с което Общинският съвет признава арменския геноцид.