6.03.12 г.

Президентът на Армения се оплака от Азербайджан в НАТО

Източник: Информационна агенция "Фокус"

Серж Саркисян
Ереван. Арменският лидер Серж Саркисян заяви в щабквартирата на НАТО в Брюксел, че Азербайджан отхвърля всички мерки, насочени към поощряване на регионалното сътрудничество и понижаване на напрежението по границите. Арменският президент заяви това след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, предаде "Взгляд".

„Азербайджан се обявява против изтеглянето на снайперистите от предни линии, както и срещу разследването на инцидентите. Още повече азербайджанската страна не престава да отправя призиви за война. Ръководството на Азербайджан продължава да сее ненавист към арменците. Преди няколко дни азербайджанският президент заяви, че за страната му арменците по света са враг номер едно. Това обстоятелство трябва да получи съответната оценка на международната общност”, подчерта Саркисян.




„Ние с генералния секретар сме на едно мнение, че конфликтът трябва да бъде решен изключително с мирни средства и по пътя на преговорите в рамките на Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Окончателното урегулиране на нагорно-карабахския конфликт е възможно единствено чрез уважаване правото на народите за самоопределение и чрез осигуряване на всестранни гаранции за сигурност”, заяви той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар