3.04.12 г.

Що за очи има политик, който е отрекъл арменския геноцид, но се покланя на жертвите му?

Източник: ХРОНИКИ

Автор: Люба МАНОЛОВА

Премиерът Бойко Борисов поднесе венец пред Мемориала на арменския геноцид, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Денка Кацарска. Борисов бе придружен от премиера на Армения Тигран Саргсян. Бойко Борисов поднесе венец. „Дълбок поклон пред жертвите на тази ужасна трагедия. Подобни трагични събития никога не трябва да се забравят”, написа Борисов в книгата на Музея на Арменския геноцид. Той засади борче в гората около Музея.

Всъщност "жертвите на тази трагедия" са 1 милион умишлено и нечовешки изкланите и избити арменци от младотурците...

И "тази трагедия" е един геноцид, какъвто мръсни политически сметки и интереси, долни игри и сделки, десетилетия по-късно не признават и отричат!

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента и с председателя на Националното събрание на Армения

Източник: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес в Ереван с президента на Армения Серж Саргсян и с председателя на Националното събрание на републиката Самвел Никоян. По време на разговорите българската и арменската делегации обсъдиха политическите и икономическите отношения между двете държави. Премиерът Борисов информира ръководителите на държавни институции за днешните си разговори със своя колега Тигран Саргсян и уговорената предстояща визита на арменска правителствена делегация в София след изборите в страната. „Организирането на съвместен бизнес форум е добра основа и първа стъпка за по-нататъшното развитие на икономическите отношения между двете страни“, заяви г-н Борисов.

Тигран Саргсян: България и Армения ще работят за задълбочаване на икономическите отношения между двете държави

Източник: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Премиерът Бойко Борисов се срещна с арменския си колега в Ереван

„Настоящото посещение на българската правителствена делегация в Армения е стимул за по-нататъшното развитие на икономическите отношения между двете страни“.

Това заяви министър-председателят Тигран Саргсян след срещата си с премиера Бойко Борисов, проведена днес в столицата Ереван. Първа стъпка в тази посока ще бъде провеждането на двустранен бизнес форум в София, по време на предстоящото посещение, уговорено днес с г-н Саргсян. Конкретната дата ще бъде насрочена след приключването на изборите за Национално събрание в Армения през м. май тази година.